Aflevering 33 met Maarten Thysen

Ik trof Maarten tijdens het Europees Kampioenschap Calestetics in Amsterdam, waar zijn bedrijf Ipitup een beweegbank had staan. Maarten is op dat moment het schaatsseizoen aan het afronden met Bart Swings van de Belgische Olympische ploeg, waar hij als fysiotherapeut aan verbonden is.
Maarten vertelt over zijn levenslange passie voor bewegen en zijn studie als bewegingswetenschapper en master in de fysiotherapie. Met goede vriend Miel Vanhaverbeke richtte hij het bedrijf Ipitup op, dat inmiddels in veel Europese steden beweegbanken heeft staan. Ipitup is opgericht met als doel professionele kennis over het belang van bewegen, laagdrempelig voor een groter publiek beschikbaar te maken. De vraag: welke tools heb je nodig om op een juiste manier een robuust en gezond lichaam te krijgen? is bij het ontwikkelen van de Ipitup beweegbanken het uitgangspunt geweest.

Een aflevering over het verleggen van je grenzen, zowel fysiek als mentaal. Hoe krijg je mensen aan het bewegen aan de hand van WHO-doelstellingen? Waarom zijn mensen bang voor krachttraining? Hoe creëren je een omgeving die uitnodigt tot trainen? Je hoort het en nog veel meer in deze sportieve aflevering van Hoe Maak Je Het!

(Muziek Intro / Outro: ‘I Can’t Find The Words To Say’ door Onyx Ashanti)