Aflevering 32 met Kaat Biesemans-Hoogewijs

Voor deze aflevering ging ik op bezoek op locatie in Driebergen-Rijsenburg bij Voedselboswachter Kaat Biesemans-Hoogewijs, vlak voor de start van het plantseizoen, vorig jaar.
Kaat vertelt over wat er allemaal komt kijken bij de aanleg van een voedselbos. Het plan dat zij ooit opvatte gaat echt gerealiseerd worden! Een feest voor de biodiversiteit in de regio, en een boost voor de opslag van CO2. Al met al een positief tegenwicht in een wereld waarin het toch vaak gaat over verschillende crises op het gebied van stikstof, klimaat en biodiversiteit. Voedselbossen en regeneratieve- en natuur inclusieve landbouw kunnen volgens haar een oplossing zijn voor al deze uitdagingen.
Kaat maakte een aantal jaar geleden de overstap van docent talen naar een nieuwe carrière in het groen. Tijdens de ‘groene studie’ die ze hiervoor volgde, groeide haar fascinatie voor eetbaar groen en voedselbossen in het bijzonder. Wat is een voedselbos eigenlijk? En hoe vind je een stuk grond voor zo een project in de Provincie Utrecht? Je hoort het en nog heel veel meer, in deze aflevering van Hoe Maak Je Het!

(Muziek Intro / Outro: ‘I Can’t Find The Words To Say’ door Onyx Ashanti)